NOVÝ MÄSOKOMBINÁT V HUMENNOM ZAČAL S VÝROBOU

NOVÝ MÄSOKOMBINÁT V HUMENNOM ZAČAL S VÝROBOU

24. 2. 2012 – V priemyselnom parku Chemes v Humennom rozbehol výrobu nový mäsokombinát Althan. V novej fabrike na výrobu mäsových výrobkov si našlo prácu 61 ľudí, spoločnosť plánuje do konca roka vytvoriť ďalších 40 nových pracovných miest.

V priemyselnom parku Chemes v Humennom rozbehol výrobu nový mäsokombinát Althan. V novej fabrike na výrobu mäsových výrobkov si našlo prácu 61 ľudí, spoločnosť plánuje do konca roka vytvoriť ďalších 40 nových pracovných miest. “Fabrika vznikla rekonštrukciou troch budov, z ktorých vznikol ucelený komplex s najmodernejšou prevádzkou,” uviedol vo štvrtok riaditeľ spoločnosti Althan Richard Gavaľa. Spoločnosť, ktorá sa v súčasnosti zameriava na slovenský trh, bude spracovávať hovädzie a bravčové mäso výlučne zo slovenských chovov.

Althan patrí pod holdingovú spoločnosť MOF podnikateľa Jána Molnára, ktorý v roku 2008 predal mäsokombinát Mecom Humenné finančnej skupine Penta. Molnár je aj majiteľom spoločnosti Chemes, ktorú v roku 2009 kúpil od spoločnosti Slavia Capital. Pomôcť mu pritom mali aj finančné zdroje, ktoré získal predajom Mecomu. Pod Chemes patrí priemyselný park, v ktorom Althan spustil svoju výrobu, ako aj spoločnosť Chemlon, ktorá do roku 2009 vyrábala umelé vlákna. Rozhodujúce postavenie v spoločnosti Chemes má však výroba energií pre obyvateľov mesta Humenné a podniky sídliace v humenskom priemyselnom parku.